Dia Internacional dels Drets Humans
12:00
Espai Lluís Companys del Tarròs
iCal
Programació especial amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, centrada enguany entorn a la Guerra Civil i les seves conseqüències:

Dissabte 9, de desembre a les 12h.: els adults podran participar a l’activitat “Una llauna rovellada”, dissenyada en col·laboració amb el Memorial Democràtic i, a càrrec d’Assumpta Mercader. La proposta pren com a objectiu explicar la guerra “parlant de les persones que la van viure i d’objectes [...] lligats amb vivències reals per parlar [...] del què va passar i del què va significar per als que la van patir”. Assumpta Mercader ha estudiat a l’Institut del Teatre. Les seves propostes s’han pogut veure a: festivals, escoles, teatres, biblioteques, places, centres cívics… de tot Catalunya, Andorra i les Illes. També ha publicat diversos llibres per a públic infantil i adult.

Dissabte, a les 19h.: concert “Les cançons dels brigadistes”, a càrrec del Quartet Brossa, un homenatge a les Brigades Internacionals que van participar a la Guerra Civil. Parteix d’un treball de recuperació d'unes melodies històriques en defensa dels valors de llibertat i solidaritat i que mostren connexions amb el flamenc, la música gitana o el jazz. El Quartet Brossa té més de 15 anys de trajectòria professional,  ha enregistrat vuit discs propis i ha estat guardonat amb el Premi Altaveu 2011, el Premi Enderrock 2014 al
millor disc de música clàssica del 2013 i el Premi Puig Porret 2017.

Diumenge 10 a les 12h.: xerrada “Fosses de front i d’hospital al Front del Segre. La Noguera i l'Urgell”. A càrrec d’Iltirta Arqueologia i, organitzada conjuntament amb la Direcció General de Memòria Democràtica, sintetitzarà el treball fet a la zona de la Noguera-Urgell. Les ponents, Ares Vidal i Noemí Riudor, membres d’Iltirta Arqueologia, formen part de l’equip que ha dut a terme l'excavació d'un gran nombre de fosses disperses per territori català i la recuperació d'un nombre encara més gran de víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista, en el Marc del Pla de Fosses del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya.

En acabar l'activitat, es servirà un petit refrigeri.

Dades pràctiques:

Espai Lluís Companys. C-53 s/n, El Tarròs (Tornabous)


Dissabte, 9 de desembre:
12h. Activitat “Una llauna rovellada” a càrrec d’Assumpta Mercader
19h. Concert “Les cançons dels brigadistes” a càrrec del Quartet Brossa

Diumenge, 10 de desembre:
12.00h. Xerrada
“Fosses de front i d’hospital al Front del Segre. La Noguera i l'Urgell” a càrrec d’Iltirta Arqueologia.


Activitats gratuïtes. Accés lliure fins completar l'aforament.

Més informació:
973.57.02.33 (ext.4) | info@espaicompanys.cat