Documental: presentació i debat
18:00
Espai Lluís Companys. El Tarròs
iCal

Estrenem la programació d’enguany amb un documental sobre el policia franquista Pedro Urraca, responsable de la detenció de Lluís Companys. Presentació i debat a càrrec d’un dels seus directors, Felip Solé.

Urraca, caçador de rojos, dirigit per Pedro de Echave i Felip Solé, és una coproducció de Quindrop Produccions i Sègula films amb RTVE, TV3 i IB3, que ha comptat amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

Es tracta d’un trepidant relat històric rigorosament documentat sobre la vida i activitats del qui, a part de policia franquista, fou agent de la Gestapo i col·laborador del Règim de Vichy i encapçalà la persecució i assetjament de nombrosos exiliats catalans, bascs i espanyols a França durant l’ocupació nazi.

La producció toca un tema mai tractat, el retrat d’un personatge sinistre i ambiciós, només preocupat per la seva fortuna, capaç de fer la pitjor feina bruta al servei de les dictadures més execrables del Segle XX. També és la crònica d’una herència maleïda a través de la mirada crítica de la seva neta, Loreto Urraca, que amb dignitat i humilitat denuncia i es desmarca d'un avi al qual repudia.

Dades pràctiques:

  Dissabte, 25 de febrer de 2023, 18h.
Espai Lluís Companys. El Tarròs. C-53 s/n, 25331 El Tarròs, Lleida

Accés lliure fins a completar l’aforament. Un cop iniciada la sessió no es permetrà l’accés.

Més informació:
973570233 | info@espaicompanys.cat