Sabies que l'església parroquial de Santa Cecília, on van batejar a Companys, es troba a només 5 minuts caminant de l'Espai?

L'any 2003 va ser declarada Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). L'escultura de Santa Cecília, que n'ocupa l'altar, va quedar destrossada durant la Guerra Civil i es va restaurar l'any 1988.

 
Sabies que l'Espai es troba just al costat del Monument a Lluís Companys?

És obra de l'escultor targarí Antoni Boleda. El que va ser director de l'actualment anomenada Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara, va rebre l'encàrrec de realitzar el primer dels monuments dedicats a l'expresident, de Catalunya. L'inaugurà Josep Tarradellas l'11 de setembre de 1979.

 
Sabies que Salvador Seguí, conegut com el Noi de Sucre, possiblement va compartir infància amb Companys?

El que seria secretari general de la CNT, Salvador Seguí Rubinat, tenia part de la família a Tornabous, al costat del Tarròs. Tot i procedir d'entorns socials diferents, Companys i Seguí van compartir part de les seves experiències vitals.

L'any 2023 es va instal·lar a la seva casa materna una senyalització de la Xarxa d'Espais de Memòria del Memorial Democràtic.

 
Més informació:

Per a més informació sobre el municipi, pots consultar el web de l'Ajuntament de Tornabous

O la bibliografia següent:

Abelló, Teresa. "Líders sindicalistes i advocats obreristes: Seguí, Layret, Companys", Barcelona Quaderns d’Història [en línia], 2020, núm. 26, pàg.149-164, Enllaç [Consulta: 10 d'abril de 2020].

Amorós, Damià. "Monument a Lluís Companys", Cultura i paisatge [en línia], Enllaç [Consulta: 30 d'octubre de 2022]

Inventari del Patrimoni Cultural Català [en línia], data d'actualització: 02 de setembre de 2015, Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, Enllaç [Consulta: 20 de març de 2021].

La Vanguardia [en línia], 11 de setembre de 1979, pàg. 4, Enllaç [Consulta: 20 de març de 2021]