Thu., Fri., Sun.: 10 to 14h. Sat.: 10 to 14h and 15 to 19h. | Contact
Commemoració dels 82 anys de l'afusellament de Lluís Companys
El passat 15 d'octubre es complien 82 anys des que el president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, fou afusellat pel règim franquista, al Castell de Montjuïc, a Barcelona, després d'un consell de guerra sumaríssim. Pel que es convertiria en l'únic president de govern elegit democràticament que ha estat executat a l’Estat Espanyol.

Per seguir fent memòria d'aquest episodi i aprofundir en la difusió de la seva biografia, a l'Espai Companys s'hi van organitzar portes obertes, els dies 14, 15 i 16 d'octubre. Les jornades arrencaven divendres el matí, amb una retransmissió en directe pel programa "Tot es mou" de TV3. 

 

El mateix dia, per la tarda, va tenir lloc una xerrada titulada "La política agrària de la Generalitat en temps de guerra” a càrrec de Guillem Puig (doctor en història per la URV). Dissabte, la consellera de la Presidència, el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, el tinent alcalde de Tornabous, el president de la Diputació de Lleida i el president del Consell Comarcal de l’Urgell, van visitar l'exposició permanent. En total, al llarg del cap de setmana, l'Espai va acollir a més d'una vuitantena de visitants.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Accept Decline Settings