Thu., Fri., Sun.: 10 to 14h. Sat.: 10 to 14h and 15 to 19h. | Contact

La consellera de justícia Lourdes Ciuró inaugura la instal·lació, on Lluís Companys va ser entregat a les autoritats franquistes.

Inauguració del nou àmbit museogràfic: el pont Avenida d'Irún
L’acte va tenir lloc el 29 d'agost, coincidint amb el dia en què Companys va ser lliurat a les autoritats franquistes, en aquest mateix lloc, avui fa 81 anys.

La peça va arribar a l’Espai Lluís Companys el mes de maig, fruit d’una moció aprovada per l’Ajuntament d’Irún i presentada per l’Associació de Memòria Històrica del Bidasoa Kepa Ordoki, en la qual s’acordava l’entrega a la Generalitat de Catalunya d’un element de la barana del pont Avenida en reconeixement i reparació de la memòria de l’expresident.

Aquesta aportació, que rememora aquells moments, permetrà aprofundir en el discurs de l’exposició permanent i desenvolupar altres temes com són el vincle entre Catalunya i el País Basc i l’exili.

L’acte, presidit per la Consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, es va iniciar a l’ajuntament de Tornabous, on va tenir lloc la signatura del Llibre d’Honor. A continuació, les diferents autoritats assistents es van desplaçar a l’Espai Lluís Companys, on es va realitzar una visita a la exposició permanent i el president de l'Associació Kepa Ordoki va fer entrega a l'Espai d'un cartell dels primers actes commemoratius sobre la citada temàtica.

Seguidament, van tenir lloc els parlaments institucionals davant del Monument a Lluís Companys, on hi van intervenir l’alcalde de Tornabous, David Vilaró, el representant de l’Ajuntament d’Irún, Santi Jiménez, i de l’Associació Kepa Ordoki, Peli Lekuona, i els presidents del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells i de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. Va ser la consellera Ciuró l'encarregada de tancar l'acte.
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Accept Decline Settings