Thu., Fri., Sun.: 10 to 14h. Sat.: 10 to 14h and 15 to 19h. | Contact

Pertany al lloc on Companys, que s’havia exiliat a França, va ser entregat a la policia franquista, mitjançant la col·laboració de la Gestapo.

L'Espai Lluís Companys rep la donació d'un fragment de barana del "Puente Avenida" d'Irún

La peça és una donació de l’Ajuntament d'Irún, que s’instal·larà a l’Espai gràcies a les gestions de la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia i del Memorial Democràtic.

El fragment forma part del "Puente Avenida", espai rellevant dins de la biografia de Companys: és on, després d'haver-se exiliat a França el gener de 1939, va ser entregat a la policia franquista, mitjançant la col·laboració de la Gestapo, l'agost de 1940.

E
l "Puente Avenida" és un indret històric: obert l’any 1915 com a pont internacional, sobre el riu Bidasoa, per connectar Irún amb la ciutat francesa d’Hendaia, es convertiria en un camí d’exili, durant la Guerra Civil, però també durant la Segona Guerra Mundial. I, és també, on comença el Camí del Nord de Sant Jaume.

Amb aquesta donació es vol atorgar reconeixement i reparar la figura del president Lluís Companys i Jover, erigint-se, el fragment, com a símbol del vincle entre el País Basc i Catalunya.


Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Accept Decline Settings