Thu., Fri., Sun.: 10 to 14h. Sat.: 10 to 14h and 15 to 19h. | Contact

S'hi organitzaren portes obertes i un taller de cuina, amb èxit de participació

L’Espai Lluís Companys celebra la Diada Nacional de Catalunya
Durant tot cap de setmana, l’Espai Lluís Companys es va poder visitar de forma gratuïta. Fou un dels més de 30 edificis i espais emblemàtics de Catalunya que, per primera vegada, s’afegien a les habituals portes obertes del Palau de la Generalitat i el Parlament de Catalunya.

Dissabte 11 de setembre va tenir lloc un taller de cuina d’aprofitament, on es van donar a conèixer les diferents iniciatives impulsades en matèria d’alimentació, per la Generalitat de Catalunya durant la Segona República, a l’inici de la Guerra Civil.

El taller, titulat “Cuina d’aprofitament”, va sorgir com a activitat complementària de l’exposició Menús de Guerra, produïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, l’any 2014.  L’Espai Lluís Companys va recuperar aquesta activitat, en coherència amb la seva missió de recuperació i divulgació del context històric i cultural durant el qual va viure l’expresident de la Generalitat de Catalunya.

 

L’activitat la conduÏren Sergi Freixes, comissari de les exposicions del Museu d’Història de Catalunya Menús de Guerra i El farcell de la postguerra i Lola Puig, impulsora del Km0, presidenta d’Eco Mercats Món Empordà i de l’Associació de Menjadors Escolars Ecològics a Girona. Va comptar amb una presentació, on es van explicar curiositats com “la batalla de l’ou” i un taller pràctic. Als participants se’ls lliurà un petit obsequi: un receptari de l'època.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Accept Decline Settings