S'hi organitzaren portes obertes i un taller de cuina, amb èxit de participació
Durant tot cap de setmana, l’Espai Lluís Companys es va poder visitar de forma gratuïta. Fou un dels més de 30 edificis i espais emblemàtics de Catalunya que, per primera vegada, s’afegien a les habituals portes obertes del Palau de la Generalitat i el Parlament de Catalunya.
Dissabte 11 de setembre va tenir lloc un taller de cuina d’aprofitament, on es van donar a conèixer les diferents iniciatives impulsades en matèria d’alimentació, per la Generalitat de Catalunya durant la Segona República, a l’inici de la Guerra Civil.
El taller, titulat “Cuina d’aprofitament”, va sorgir com a activitat complementària de l’exposició Menús de Guerra, produïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, l’any 2014. L’Espai Lluís Companys va recuperar aquesta activitat, en coherència amb la seva missió de recuperació i divulgació del context històric i cultural durant el qual va viure l’expresident de la Generalitat de Catalunya.
L’activitat la conduÏren Sergi Freixes, comissari de les exposicions del Museu d’Història de Catalunya Menús de Guerra i El farcell de la postguerra i Lola Puig, impulsora del Km0, presidenta d’Eco Mercats Món Empordà i de l’Associació de Menjadors Escolars Ecològics a Girona. Va comptar amb una presentació, on es van explicar curiositats com “la batalla de l’ou” i un taller pràctic. Als participants se’ls lliurà un petit obsequi: un receptari de l'època.
Dissabte 11 de setembre va tenir lloc un taller de cuina d’aprofitament, on es van donar a conèixer les diferents iniciatives impulsades en matèria d’alimentació, per la Generalitat de Catalunya durant la Segona República, a l’inici de la Guerra Civil.
El taller, titulat “Cuina d’aprofitament”, va sorgir com a activitat complementària de l’exposició Menús de Guerra, produïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya, l’any 2014. L’Espai Lluís Companys va recuperar aquesta activitat, en coherència amb la seva missió de recuperació i divulgació del context històric i cultural durant el qual va viure l’expresident de la Generalitat de Catalunya.
L’activitat la conduÏren Sergi Freixes, comissari de les exposicions del Museu d’Història de Catalunya Menús de Guerra i El farcell de la postguerra i Lola Puig, impulsora del Km0, presidenta d’Eco Mercats Món Empordà i de l’Associació de Menjadors Escolars Ecològics a Girona. Va comptar amb una presentació, on es van explicar curiositats com “la batalla de l’ou” i un taller pràctic. Als participants se’ls lliurà un petit obsequi: un receptari de l'època.