Thu., Fri., Sun.: 10 to 14h. Sat.: 10 to 14h and 15 to 19h. | Contact
L’Espai Lluís Companys celebra les jornades Memòria i República

Entre l’11 i el 24 d’abril de 2022 van tenir lloc, tant a l'Espai Macià de les Borges Blanques com a l'Espai Companys del Tarròs, unes jornades entorn la proclamació de la II República, el 14 d’abril de 1931, que prenien com a objectiu posar de relleu la importància de fer memòria sobre el complex context històric i cultural que van viure els qui van ser presidents de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià i Lluís Companys. Una proposta que van dur a terme de forma conjunta i per primera vegada.

  

Dins aquest marc històric, les dues institucions van posar el focus en temàtiques concretes. En el cas de l’Espai Companys, la programació es va centrar en el paper de la dona durant la II República i el franquisme, tot recuperant el testimoni tant de personalitats amb gran projecció pública com de persones anònimes. I ho va fer través d'activitats diverses, dirigides a tots els públics, entre les quals destaquem el monòleg, protagonitzat per Rosa Andreu titulat Memòria de les oblidades.

Més de setanta persones van participar de les activitats programades a l’Espai Companys en el marc de les jornades.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Accept Decline Settings