Thu., Fri., Sun.: 10 to 14h. Sat.: 10 to 14h and 15 to 19h. | Contact
Presentació del llibre 8 hores. El noi de sucre i la vaga de la Canadenca
L’Espai Lluís Companys i Pagès Editors van organitzar la presentació del llibre 8 hores. El noi de sucre i la vaga de la Canadenca, d'Alfons López i Pepe Gálvez, per commemorar el Dia de les Llibreries.

Es tracta d'un còmic que intercala vinyetes amb explicacions històriques i que se situa en el context de la vaga de la Canadenca, un dels conflictes laborals més rellevants de la Catalunya del segle XX.

En aquest moment la figura de Salvador Seguí fou fonamental. Conegut com "el noi de sucre", fou un dels dirigents sindicalistes més rellevants del país, que arribaria a ser secretari general de la CNT. Els pistolers dels Sindicats Lliures, creats per la patronal, el van assassinar el 1923.

Parlar de Salvador Seguí és també parlar d’una part de la biografia de Lluís Companys, ja que les seves famílies eren de Tornabous i el Tarròs, respectivament, pobles que, avui, formen part d'un mateix municipi. Ja d'adults, coincidirien entorn a les lluites socials que s’esdevingueren a Barcelona.

 

La jornada es va iniciar amb una breu introducció a càrrec de l'Espai per, seguidament, cedir la paraula a un dels autors del llibre, el periodista i dibuixant Alfons López (Lleida, 1950). De López destaquen els seus treballs en el camp de l’humor gràfic a revistes com El Jueves, diaris com El Periódico, i col·laboracions en el món del còmic, com Miguel Núñez. Mil vidas más, amb guió de Pepe Gálvez, que va ser Premi Nacional del Còmic de Catalunya.

 

Acabada la presentació, alguns dels assistents van realitzar preguntes, donant lloc a un breu cafè tertúlia. La llibreria Sauret de Tàrrega va posar a la venda exemplars i, tots aquells interessats, van poder demanar un autògraf a l'autor. Com a cortesia de l'editorial, el còmic ja forma part de la sala de consulta de la institució.
 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Accept Decline Settings